Drietal drie etmalen achtereen op dievenpad

AMSTERDAM, 29 MAART. Drie jongens hebben in het weekeinde van 15 maart 72 uur achter elkaar ingebroken en diefstallen gepleegd in Amsterdam en omliggende gemeenten. Ze liepen vorige week tegen de lamp toen een man de drie met zijn gestolen bestelauto door Amsterdam-Osdorp zag rijden. De verdachten, 17, 19 en 22 jaar, zijn in bewaring gesteld, aldus de Amsterdamse politie.

Het bewuste weekeinde begon met een inbraak bij een tennisvereniging in Hoofddorp. Daar werden een paar geldkistjes buitgemaakt. Toen even later bleek dat hun auto kuren vertoonde, besloten zij er een in Amsterdam te stelen. De eerste poging mislukte omdat ze het portier niet open kregen. Daarna stalen ze uit een andere auto gereedschap waarmee ze later inbraken pleegden. Uiteindelijk reden ze in een bestelwagen weg richting Uithoorn waar ze besloten bij een woning in te breken. Toen ze ontdekten dat er iemand thuis was verlegden de drie hun activiteiten naar een snackbar. Daar sloopten zij de munttelefoon die zo goed als leeg bleek. De buit bedroeg wat kleingeld uit de kassa.

Vervolgens reed het drietal naar Amstelveen waar ze ook bij een snackbar inbraken. Omdat het alarm afging, maakten ze dat ze wegkwamen. Opnieuw wilden zij bij een woning inbreken, maar toen ze net binnen waren kwam de bewoner thuis. Deze werd heel kwaad, waarop de drie uit een raam op de tweede verdieping sprongen en er in hun bestelwagen vandoorgingen.

Via diverse omzwervingen kwamen ze in Alkmaar terecht waar ze met een breekijzer de voordeur van een woning bewerkten. De voordeur was echter niet stuk te krijgen waarna ze een andere woning binnendrongen. De buit bedroeg een videorecorder, een cd-speler en een tas met cd's. Uit een andere woning ontvreemdden zij nog een personal computer. De gestolen spullen zijn inmiddels terecht, het geld is verdwenen.