Recordwinst voor Veba

DUSSELDORF, 28 MAART. De winst voor belasting van het conglomeraat Veba, een van de grootste ondernemingen van Duitsland, is vorig jaar met 50 procent gestegen tot het recordbedrag van 3,8 miljard mark (4,25 miljard gulden). De omzet groeide van 71,04 tot 72 miljard mark, zo heeft het concern gisteren bekendgemaakt. Veba is werkzaam op de terreinen chemie, energie, handel, transport en dienstverlening. Het bedrijf is sinds enige tijd ook actief in de telecommunicatie, onder meer via allianties met het Britse Cable and Wireless en het Duitse Mannesmann. Deze divisie was vorig jaar de enigde die verlies maakte. Het ging volgens het bedrijf om aanloopverliezen bij een omzet van 339 miljoen mark. Topman Hartmann verwacht voor het hele concern over dit jaar een beter resultaat, al zal de jongste winststijging niet worden geëvenaard. (DPA)