Opnieuw nederlaag Utrecht

ROTTERDAM, 28 MAART. FC Utrecht mag zich zorgen maken over de dreigende degradatie. De ploeg van trainer Spelbos verloor in Sittard met 2-1 van Fortuna, dat behouden lijkt voor de eredivisie. Van der Net scoorde voor de bezoekers, Roest en Jeffrey hielpen de thuisclub aan de belangrijke zege.

FC Utrecht is sinds haar oprichting in 1970 nog nooit gedegradeerd. Sinds Spelbos zijn ontslagen collega Kistemaker heeft vervangen, vergaat het de club steeds slechter. Utrecht behaalde geen enkele overwinning onder de nieuwe trainer. De hekkesluiter heeft zijn hoop gevestigd op de slechte prestaties van NEC. Het onderlinge verschil is twee punten in Nijmeegs voordeel.

Feyenoord heeft de derde plaats in de eredivisie verstevigd. De bekerwinnaar won gisteravond in Rotterdam met 2-0 van Willem II, dat sinds het ontslag van trainer De Jong (vorige week) geen punt meer heeft gewonnen. Voor Feyenoord is de derde plaats op de ranglijst van belang, in verband met het veiligstellen van Europees voetbal.

De club van trainer Haan won door doelpunten van Larsson en Van Gastel, de Tilburger die tegen zijn oude club mocht spelen. Het veldspel van de Rotterdammers was wederom niet sprankelend. Feyenoord speelde met drie spitsen, die geen van allen konden imponeren. Willem II was verzwakt door zes geblesseerden. Het geringe zelfvertrouwen van de Tilburgers werd onderstreept door de 'verkeerde' tenues die ze uit Brabant hadden meegenomen. Willem II speelde in de reserve-shirts van Feyenoord.

Bij Vitesse-De Graafschap (0-1) maakte invaller Schultz de enige treffer. Hij was in de slotfase in het veld gekomen en succesvol bij zijn eerste balcontact. Voor De Graafschap kwam de verrassende zege als geroepen. Onder leiding van trainer Korbach is de bescheiden provincieclub bezig aan een aardige opmars. Voor Vitesse betekende de nederlaag een grote teleurstelling. De ambitieuze Arnhemmers zijn nog kansrijk voor een plaats in het UEFA-Cuptoernooi van volgend seizoen.

Volendam weet sinds jaar en dag wat degradatievoetbal betekent. De club van trainer Jacobs is aan de winnende hand. Gisteren won Volendam met 2-1 van FC Groningen, dat zijn ongeslagen status na vier maanden moest opgeven. Steur was uitblinker bij Volendam, hij zorgde ook voor het openingsdoelpunt. Simons zorgde voor 2-0, voordat Bombarda de Groningse eer kon redden. Volendam had tot gisteravond ruim drie maanden geen veldgoal gemaakt.

Sparta en Roda JC speelden in Rotterdam met 2-2 gelijk, waarmee beide subtoppers weinig opschoten. Babangida hielp de Limburgers aan een 2-0 voorsprong. Dennis de Nooijer en invaller Elkattabi brachten de stand vlak voor tijd in evenwicht. Zowel Sparta als Roda is nog vertegenwoordigd in het KNVB-bekertoernooi. Beide teams maken ook nog een kans zich in de competitie voor Europees voetbal te plaatsen.