FIA Beleggersblad, een nieuw weekblad

Vanaf gisteren is een nieuw blad voor beleggers en financieel geïnteresseerden verkrijgbaar, Het FIA Beleggersweekblad. Dit als krant in tabloid-formaat opgemaakte weekblad wordt uitgegeven door Financiële Diensten Amsterdam (FDA). Het eerste nummer is verspreid in een oplage van 13.000 exemplaren. FDA-directeur J. A. van der Meulen zegt tevreden te zijn met 3000 tot 5000 abonnees binnen een jaar. Het nieuwe blad voegt zich bij de al op die doelgroep gerichte weekbladen als Beleggers Belangen, Beleggings Expres en Beursplein 5. De gezamenlijke oplage van deze periodieken wordt geschat op ongeveer 45.000.

Het eind vorig jaar verzelfstandigde FDA werd ruim tien jaar geleden opgericht. Het bedrijf, voor verzelfstandiging eigendom van ING en Het Financieele Dagblad, levert financieel-economische informatie aan overheden, media en financiële instellingen. Ook verzorgt FDA de (elektronische) levering van koerslijsten waarmee de koersenpagina's van een aantal dagbladen dagelijks worden voorzien, waaronder NRC Handelsblad.