CARAÏBISCH DINER (2)

Voor het hoofdgerecht - kip met tomaten-pindasaus - heeft u nodig:

4 kippenbouten of 1 kip in vieren

1 eetlepel citroensap

1 tot 2 teentjes knoflook

1 ui 100 gram pinda's

3 tot 4 eetlepels olie

3 deciliter gezeefde tomatensaus (pak)

zout, peper

1 theelepel fijngesneden gemberwortel of gemberpoeder

eventueel sambal

4 takjes peterselie

Spoel de kip met koud water af, dep de bouten droog en wrijf ze in met citroensap en uitgeperste knoflook. Pel en snipper de ui. Maal de pinda's fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de stukken kip rondom bruin. Bak de ui 2 minuten mee. Roer drie deciliter water, de gemberwortel en de gemalen pinda's door de tomatensaus en schenk het mengsel bij de kip. Laat de kip op een laag vuur in ongeveer drie kwartier gaar worden. Roer regelmatig zodat de saus zich niet op de panbodem vastzet. Als beloning voor het roeren komt u, steeds als de deksel van de pan wordt gelicht, de heerlijke pindageur van de saus tegemoet. Breng de saus met zout, peper en desgewenst sambal op smaak. Garneer met peterselie. Dit gerecht kan een dag vantevoren gemaakt worden. Binnenkort volgen de bijgerechten.

    • Annelène van Eijndhoven