Camdessus dreigt communisten Rusland

WASHINGTON, 28 MAART. Het Internationale Monetaire Fonds kan de nieuwe lening die het geeft aan Rusland opschorten als de presidentsverkiezingen van de zomer een president opleveren die een communistische benadering van de economische politiek nastreeft. Dit heeft Michel Camdessus, de voorzitter van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) gezegd. Camdessus deed zijn uitspraken op een persconferentie die het IMF gaf ter gelegenheid van de overeenkomst met Moskou voor een lening van 10,1 miljard dollar aan Rusland. De IMF-voorzitter zei dat hij zich kon voorstellen dat een communistische president in Rusland een economisch programma zou ontwikkelen dat in lijn is met de voorwaarden die het IMF stelt. “Maar het zou een andere kwestie zijn als de nieuwe regering een andere aanpak voorstaat.” Camdessus zei dat het IMF te zijner tijd de situatie zal beoordelen. Camdessus' uitspraak is een dreigement aan het adres van de communistische kandidaat Zjoeganov, die in de peilingen voorligt op president Jeltsin. (AFP, Reuter)