Van Ommeren: meer tankopslag Scandinavië

Koninklijke Van Ommeren heeft zijn positie in de tankopslag in Scandinavië versterkt. Het Rotterdamse bedrijf is nu volledig eigenaar van het Zweedse tankopslagbedrijf Nordic Tank AB door het overnemen van het belang van 42 procent van mede-aandeelhouder Nynäs. Daarnaast heeft Van Ommeren een meerderheidsbelang gekregen in Chemgas door het overnemen van een belang van 1 procent van Vulcan Industrial Services.

Nordic Tank is het grootste tankopslagbedrijf in Scandinavië. Het Zweedse bedrijf heeft een opslagcapaciteit van bijna 1 miljoen kubieke meter. Van Ommeren verwierf eind vorig jaar al een belang van 58 procent in Nordic Tank en een belang van 34 procent in Broström Shipping.

In Chemgas wordt de aandelenverhouding nu: 51 procent Van Ommeren en 49 procent Vulcan Industrial Services. Chemgas heeft onlangs overeenstemming bereikt over het overnemen van het gasopslagbedrijf Eurogas in Vlissingen. De terminal van Eurogas beschikt over 130.000 kubieke meter gasopslagcapaciteit. Deze is voor het overgrote deel langdurig verhuurd, onder andere aan oliemaatschappijen.Het geïnvesteerd vermogen van Chemgas/Eurogas bedraagt ongeveer 140 miljoen gulden. De jaaromzet bedraagt 120 miljoen gulden. De combinatie telt 382 medewerkers.