Protest Bahrein

MANAMA, 27 MAART. Aanhangers van de Bahreinse oppositie hebben gisteren geprotesteerd tegen de executie van een 29-jarige shi'iet die ter dood was veroordeeld wegens de moord op een politieman. De terechtstelling, die gisteren plaatshad, is door de oppositie bestempeld tot 'politieke moord'. De executie was de eerste in de Golfstaat sinds twintig jaar.

Bij het shi'itische dorpje Ali, vijftien kilometer van de hoofdstad, Manama, kwam het volgens ooggetuigen bij de protesten tot een schotenwisseling. In andere shi'itische dorpen staken demonstranten autobanden in de brand. In Bahrein is het al vijftien maanden onrustig. Shi'itische oppositiegroepen eisen democratische hervormingen en willen dat de sociaal-economische positie van de shi'itische onderlaag verbetert. De shi'ieten vormen de meerderheid van de Bahreinse bevolking maar het land wordt geregeerd door sunnieten. (Reuter)