Overmars niet op tijd fit voor EK voetbal

ROTTERDAM, 27 MAART. Marc Overmars doet niet mee aan het Europees kampioenschap voetbal in juni in Engeland. De linkerspits van Ajax en Oranje scheurde in december vorig jaar in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap de banden in zijn linkerknie. Hij vertelde gisteren bij een presentatie van zijn schoenensponsor dat hij deelname aan het EK voetbal, deze zomer in Engeland, uit zijn hoofd heeft gezet.

Volgens Overmars gaat het herstel heel voorspoedig. Hij meldt zich dagelijks op het KNVB-sportcomplex in Zeist, waar hij werkt aan zijn revalidatie. “De artsen hebben verteld, dat de operatie goed is gelukt, maar dat het enige tijd duurt voordat de aanhechting van de pees weer goed is aangegroeid. Ik zou graag spelen bij het EK, maar medisch gezien is dat onmogelijk. Dus moet ik dat EK uit mijn hoofd zetten. Ik mag soms al een beetje op een loopband lopen en ik doe veel krachtoefeningen. Maar het duurt nog wel even, voordat ik weer iets met een bal mag doen.”

Overmars heeft in Zeist vaak contact met bondscoach Guus Hiddink. “We spreken elkaar regelmatig, hij weet hoe ik er voor sta.” De aanvaller richt zich voorlopig op het nieuwe seizoen. Hij weet dat voor een dergelijke blessure een half jaar staat. “Ik wil proberen er in juli weer te staan.” (ANP)