LOI brengt als eerste HBO-studies op Internet

De opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs. Volgens directeur M. Kuipers is de LOI de eerste in Nederland die HBO-studies op afstand aanbiedt.

De LOI gaat de HBO-studenten begeleiden via het computernetwerk Internet. Studenten moeten elke week een opdracht maken, die ze via Internet naar hun docent sturen. De docent kijkt de opdracht binnen een dag na. Studenten kunnen ook via Internet vragen over de lesstof aan de docent te stellen en in contact komen met medestudenten. Nu communiceren cursisten van de LOI met hun docenten per post. “Het voordeel van de begeleiding via Internet is dat het veel directer en daardoor intensiever is”, aldus Kuipers. Studenten aan de nieuwe HBO-opleidingen kunnen er ook voor kiezen te worden begeleid per post.

De HBO-studies kunnen in drie jaar worden afgerond, als de student vijftien uur per week studeert. De LOI verwacht ten minste vijfduizend studenten. Kuipers denkt dat vooral mensen die voor hun werk meer kennis nodig hebben de opleidingen gaan volgen. “Maar ik reken ook op jongeren die net eindexamen hebben gedaan en geen zin hebben om hoge kosten te maken voor een gewone HBO-opleiding. Als ze bij ons studeren kunnen ze daarnaast werken, en riskeren ze geen studieschuld.” De LOI bepaalt zelf de hoogte van het collegegeld. Voor de meeste opleidingen zal dat ongeveer 2.300 gulden zijn, bedrijfsadministratie kost waarschijnlijk 1.200 gulden.