Krajicek verliest van Spadea

KEY BISCAYNE, 27 MAART. Tennisser Richard Krajicek speelde gisteravond zijn slechtste partij in het toernooi van Key Biscayne, Pete Sampras zijn beste. Krajicek werd in de vierde ronde uitgeschakeld, Sampras bereikte de kwartfinale. Daarin hadden beide spelers elkaar kunnen ontmoeten.

Krajicek verloor in zeventig minuten met 7-6 en 6-2 van Vince Spadea, een Amerikaan van 21 jaar uit Boca Raton, Florida. Spadea, nummer 90 van de ranglijst, sloeg in de tweede set toe op 1-1. Hij brak twee keer de opslag van Krajicek en liep uit naar 5-1.

Krajicek had kansen in het begin van de wedstrijd. In de eerste set brak hij de opslag van Spadea en leek op weg naar de setzege. Maar plotseling haperde zijn eigen opslag. Hij begon dubbele fouten te slaan (vijf) en zijn eerste opslag werd allengs minder doeltreffend. Dat had zijn invloed op zijn spel. Het aantal afzwaaiers nam toe.

Spadea voelde de onzekerheid bij zijn tegenstander uitstekend aan. Hij nam weinig risico, produceerde slechts drie onnodige fouten en pakte de eerste set in de tiebreak met 7-1. Dat was het keerpunt in het duel, hoewel Krajicek de tweede set nog wel opende met servicewinst.

Spadea ontmoet in de kwartfinales Pete Sampras, die weer de nummer een van de wereld kan worden als hij de finale bereikt. Sampras speelde bij vlagen briljant tegen zijn landgenoot Todd Martin en won met 6-3 en 6-4. “Dit was mijn beste wedstrijd in een aantal weken”, zei Sampras na zijn overwinning. “Ik was erop gebrand goed te beginnen maar ik ging beter en beter spelen.”

Agassi won in twee sets van de Canadees Lareau, nummer 139 van de wereld: 6-4 en 6-4. “Het ging beter dan in de voorgaande ronden”, zie Agassi, “maar ik sta nog steeds niet honderd procent gemotiveerd te spelen.”

Courier won van de Australiër Tebbutt met 3-6, 6-4 en 7-5. Michael Chang versloeg de Tsjech Petr Korda met 6-3, 3-6 en 6-3.

Bij de vrouwen bereikten Steffi Graf en Lindsay Davenport de laatste vier. Graf, vier keer winnaar in Key Biscayne en in de laatste tien jaar nooit eerder uitgeschakeld dan in halve finales, won van de Japanse Kimiko Date: 7-6 en 6-3. Davenport versloeg Anke Huber met 6-0 en 6-1. (ANP)