Dole: strijd om nominatie is nu voorbij

WASHINGTON, 27 MAART. Senator Bob Dole, die zich vorige week al verzekerde van de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft gisteren met gemak ook de voorverkiezingen in Californië, Nevada en Washington gewonnen. Voor het eerst zei Dole met zoveel woorden dat de strijd om de nominatie nu voorbij is. Zijn rivaal Pat Buchanan erkende gisteren dat niet hij, maar Dole in november de Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen zal zijn. Toch trekt Buchanan zich niet terug uit de voorverkiezingen. De komende weken neemt hij wel een rustperiode in acht.

Buchanan zei Dole te moeten feliciteren met zijn overwinning en riep zijn aanhang op de beslissing van het Republikeinse electoraat te respecteren. Hij sprak geen steun uit voor Dole. Buchanan kondigde aan dat hij campagne blijft voeren tot aan de Republikeinse Conventie die in augustus in San Diego wordt gehouden. “We zijn niet verslagen, want we hebben een doel dat belangrijker is dan één man.”