Boekprogramma KRO opgeheven

HILVERSUM, 27 MAART. Het tv-programma Ik heb al een boek van de KRO, op de vroege woensdagavond gepresenteerd door Aad van den Heuvel en Martin Ros, wordt stopgezet. De aflevering van volgende week, die al is opgenomen, is de laatste. De beslissing is genomen door de vroegere KRO-directeur Gerard Hulshof, die nu als netmanager het laatste woord heeft over de programma's op Nederland 1. Hij vindt de kijkdichtheid (gemiddeld 150.000 kijkers) te laag.

De wekelijkse rubriek wordt gesubsidieerd door de Stichting Lezen en het Centraal Boekhuis; zij dragen elk drie ton per seizoen bij. “Het is een zorgelijke situatie”, aldus directeur Marieke Sanders van de Stichting Lezen, “omdat hiermee de continuïteit, die bij ons hoog in het vaandel staat, wordt verbroken.” Uit onderzoek is gebleken dat Ik heb al een boek mensen naar de boekwinkel bracht, die dat anders niet zouden hebben gedaan.