Beurs Damrak nummer tien op ranglijst

De Amsterdamse effectenbeurs staat op de ranglijst van 1995 van de effectenbeurzen in de wereld, naar beurswaarde, op de tiende plaats.Dit blijkt uit cijfers van de wereldbeurzenfederatie FIBV . De beurswaarde bestaat uit het aantal genoteerde aandelen vermenigvuldigd met de daarbij behorende koers per eind december 1995.

De laatste keer dat Amsterdam bij de top-tien zat was in 1990. Daarna zakte het Damrak gestaag af naar de vijftiende plek in 1993. In 1994 trad herstel op en nestelde Amsterdam zich op de twaalfde plaats. Vorig jaar passeerde Amsterdam de beurs van Taiwan door een stijging van de beurswaarde met 27,7 procent.

Bovenaan de lijst prijken de giganten New York (met 5.655 miljard dollar), Londen (3.545 miljard dollar), Japan (1.347 miljard dollar) en de Amerikaanse electronische effectenbeurs Nasdaq. Amsterdam is met 287 miljard dollar (440 miljard gulden) de vijfde Europese beurs, na Londen, Duitsland, Parijs en Zwitserland.