'Libische stad afgegrendeld'

KAIRO, 26 MAART. Libische troepen hebben de stad Dirnah aan de Middellandse Zee van de buitenwereld afgesloten in hun zoektocht naar circa 400 gevangenen die vorige week zijn ontsnapt uit een gevangenis bij de havenstad Benghazi. Dat hebben reizigers uit Libië en oppositiepolitici in Kairo gezegd. De officiële Libische media hebben tot dusverre alleen melding gemaakt van een treffen in het gebied tussen het leger en een door Israel geïnspireerde bende die drugs binnensmokkelde.

Volgens reizigers zijn inmiddels 23 dodelijke slachtoffers gevallen bij gevechten tussen Libische troepen en hun tegenstanders, onder wie veel moslim-fundamentalisten. De Libische autoriteiten zouden alle verbindingen met het gebied hebben afgesneden om te verhinderen dat de onrust zich verspreidt. (AP, Reuter)