Kenya Airways naar de beurs

NAIROBI, 26 MAART. De Keniase luchtvaartmaatschappij Kenya Airways heeft gisteren 51 procent van haar aandelen voor publieke verkoop aangeboden. De gang van Kenya Airways naar de beurs kan van de verliesgevende voormalige staatsonderneming een leidende luchtvaartmaatschappij in Afrika maken. De privatisering begon in januari met de verkoop van 26 procent van de aandelen aan de KLM . De aandelenprijs is vastgesteld op 11,25 Keniase shilling (20 dollarcent) met een minimumaankoop van 500 aandelen. Bij de verkoop van 235 miljoen aandelen, die op 19 april eindigt, is 34 procent gereserveerd voor het Keniase publiek, 14 voor institutionele beleggers en 3 voor eigen werknemers. De Keniase overheid behoudt 23 procent, maar heeft geen zeggenschap in de bedrijfsvoering. De beursgang komt op een moment dat Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen in groeiende financiële problemen komen. (AP)