Voetbal Engeland

In de Engelse competitie nam Manchester United de koppositie over van Newcastle United. De Mancunians wonnen op Old Trafford met 1-0 van Tottenham Hotspur. Eric Cantona maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. In de laatste vijf duels heeft de trefzekere Fransman steeds gescoord. Newcastle verloor met 2-0 van Arsenal door treffers van Marshall en topscorer Wright. Het verschil op de ranglijst tussen Manchester en Newcastle bedraagt drie punten. De onttroonde lijstaanvoerder heeft nog twee inhaalwedstrijden op het programma staan.

Nummer drie Liverpool profiteerde niet van het verlies van Newcastle. De Reds verloren in Nottingham met 1-0 van de ploeg van Bryan Roy. Liverpool heeft al twaalf jaar niet meer gewonnen in Nottingham. Bij de wedstrijd was speciale bewaking voor Liverpool-spits Stan Collymore, zowel binnen als buiten het veld. De politie was alert na telefonische dreigementen aan het adres van de aanvaller die vorig seizoen nog onder contract stond bij Nottingham Forest.

Aston Villa veroverde gisteren de League Cup. De club uit Birmingham won in het Wembley-stadion met 3-0 van Leeds United. Milosevic, Taylor en Yorke waren succesvol voor de ploeg van manager Little. Met de zege verzekerde Villa zich vroegtijdig van deelname aan het UEFA-Cuptoernooi. Zondag speelt de ploeg in de halve finales van de FA Cup tegen Liverpool.