KAASSANDWICH

Dit nagerecht is een variant op de Italiaanse magor, de combinatie van twee kazen. Door de rozijnen en de port krijgt deze gelaagde kaas echter wel een heel bijzonder smaakpalet.

Voor vier personen: 60 gram sultanarozijnen

2 eetlepels port

500 gram brie

100 gram roquefort of een andere blauwe kaassoort

25 gram zachte boter

2 eetlepels mascarpone of verse roomkaas

sprietjes bieslook, ter garnering

Doe de rozijnen in een kom, giet er de port over, dek de kom af en laat een nacht marineren.

Snijd de brie horizontaal doormidden. Doe de roquefort in een kom en voeg de zachte boter en de mascarpone toe. Prak met een vork tot alles goed gemengd is. Besmeer één helft van de brie met het roquefortmengsel. Giet de rozijnen zonodig af en druk ze in het roquefortmengsel. Leg de andere helft van de brie erop en druk de sandwich stevig aan. Wikkel de kaassandwich strak in plasticfolie en leg hem drie tot vier uur of een nacht in de koelkast.

Snijd de kaassandwich in dunne plakken, schik de plakken op borden, garneer met sprietjes bieslook en serveer met stokbrood.