Barcelona nadert koploper Atletico

ROTTERDAM, 25 MAART. Barcelona is dit weekeinde twee punten ingelopen op koploper Atletico Madrid. Na de zwaarbevochten overwinning op PSV (3-2) in de kwartfinale van het UEFA-Cuptoernooi van dinsdag won de ploeg van trainer Johan Cruijff in de Spaanse voetbalcompetitie gisteren met 3-1 van hekkensluiter Salamanca. Amor, Roger en Oscar maakten de doelpunten voor Barcelona. Medina scoorde tegen. Tien speelronden voor het einde bedraagt de achterstand van Barcelona op lijstaanvoerder Atletico nog zes punten.

Atletico speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Real Zaragoza. Voor 55.000 toeschouwers bracht Morientes de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong. Kort daarop maakte de Serviër Pantic gelijk uit een strafschop. “Dit was onze slechtste thuiswedstrijd van het seizoen”, zei trainer Antic van Atletico na afloop.

Valencia handhaafde zich op de derde plaats door een 4-0 overwinning op Compostela. Viola (2), Arroyo en Mijatovic waren de doelpuntenmakers. Espanyol en Deportivo La Coruña kwamen niet verder dan 0-0. Real Madrid verspeelde opnieuw twee punten: 1-1 bij Real Sociedad. Madrid nam de leiding door Raul in de 32ste minuut. Op slag van rust maakte Juarros gelijk. Real bezet nu samen met Tenerife de zevende plaats. De landskampioen heeft zeventien punten achterstand op Atletico.