Amsterdam zeker van play-offs hockey

ROTTERDAM, 25 MAART. Amsterdam heeft zich geplaatst voor deelname aan de hockeyplay-offs. De titelverdediger won gisteren in het Wagener-stadion met 4-2 van Oranje Zwart. Topscorer Taco van den Honert scoorde twee keer voor de lijstaanvoerder in de mannenhoofdklasse.

Ook de overige gegadigden voor een plaats in de finaleronde wonnen. HGC verstevigde de tweede plaats door een 3-1 overwinning op Kampong. Nummer vier HCKZ won met 2-1 van Tilburg. Bloemendaal versloeg Hattem met dezelfde cijfers. Bij Bloemendaal volgt Franklin Dikmoet (53), oud-coach bij de vrouwen van Laren en HGC, aan het einde van dit seizoen de afzwaaiende Pieter Offerman op. Den Bosch (2-0 winst op HDM) behoudt een theoretische kans op een plaats in de play-offs.

Bij de vrouwen verzekerde HGC zich van deelname aan de strijd om de landstitel. De ploeg uit Wassenaar versloeg zaterdag Zwolle met 4-0. Gisteren won de ongeslagen koploper met 2-0 van en in Groningen. Suzan van der Wielen maakte in beide wedstrijden twee doelpunten en vijzelde haar seizoentotaal daarmee op tot 24 treffers.

Landskampioen Kampong leed een verrassende nederlaag (2-1) tegen Rotterdam. Vier speelronden voor het einde van de reguliere competitie is debutant Zwolle officieel gedegradeerd. De ploeg van trainer Rob van Kessel behaalde in achttien wedstrijden slechts twee punten. Nummer voorlaatst Groningen behoudt een kleine kans op handhaving in de hoofdklasse.