Wanprestatie

Bij het zien van de foto van het Museumplein in de krant van 16 maart, vroeg ik me af: wat hebben die super-maxi-hockeygoals met Rembrandt en Mondriaan te maken? Ze verknallen het zicht op de achterkant van het Rijksmuseum, en door hun symmetrie gaan ze in ieder geval dwars tegen Mondriaan in toen hij eenmaal echt 'Mondriaan' was geworden: rechte lijnen-abstract-enkele kleuren.

Nooit waren zijn schilderijen symmetrisch! Het verband met Rembrandt zal de meeste mensen niet direct duidelijk zijn. Het lijkt mij verspild geld in een tijd dat Amsterdam toch financieel niet in het geld zwemt! Misschien is het 't beste de 'uitvinder' en uitvoerder te ontslaan wegens wanprestatie met (volgens de mode dezer dagen) een gouden handdruk van zeg twee à drie miljoen gulden.

    • Th. Wieringa