VERPLICHTING

“We willen voldoen aan de sociale verplichting die roem met zich meebrengt en daarom delen wij mede dat we met wederzijds goedvinden en met respect voor het gezin zijn gescheiden.” In twee zinnen bevestigden Adua Veroni en Luciano Pavarotti woensdag dat er na 36 jaar een einde is gekomen aan hun huwelijk.

Pavarotti's nieuwe liefde is de 26-jarige Nicoletta Mantovani, een voormalige hostess. De nu 60-jarige Pavarotti leerde haar een jaar geleden kennen op een congres en maakte haar meteen tot zijn persoonlijke secretaresse. Het Pavarotti-imperium, gebaseerd op zijn stem en het zakelijk inzicht van ex-vrouw Veroni, is zeker vierhonderd miljoen gulden waard. Alles is eerlijk verdeeld, zonder advocaten: de platenrechten half-half, naar hem de huizen in New York, Montecarlo en Pesaro plus de hele paardenbusiness, naar haar de huizen in Modena en Bologna, een boerderij bij Modena en een aantal andere zakelijke belangen. Veroni had liever niet willen scheiden, maar Pavarotti en Mantovani werden gefotografeerd in een innige omhelzing. “Ik en Nicoletta zijn erg gelukkig en dat is te zien,” zei Pavarotti daarna. “Het zou een misdaad zijn om dat te verbergen.”

    • Marc Leijendekker