Rundvlees; De export van rundvlees vanuit Groot-Brittannie naar landen in de EU in miljoenen guldens

Infographic: Als de Britse regering besluit de 11,8 miljoen runderen te slachten brengt dat niet alleen de Britse rundvleesindustrie grote schade toe, maar ook aan Ierland. De Ierse import bestaat voor maar liefst 76 procent uit Engels rundvlees. Andere slachtoffers zijn Nederland (15 procent) en België (17 procent). De Engelse rundvleesindustrie is uiteraard het meest gedupeerd: zij exporteerde in 1994 voor 1,3 miljard gulden.

Bovenstaande grafiek is een weergave van alle Britse rundvleesexport (levende runderen, bevroren en vers rundvlees), en is gebaseerd op importcijfers van de landen van bestemming. Vrijwel alle Westeuropese landen, waaronder de grootste importeurs van Brits rundvlees Frankrijk, Nederland en België, hebben de import stilgelegd.

    • Herke van der Woude