Nieuwe vereniging ontwerpers

AMSTERDAM, 23 MAART. Drie beroepsverenigingen van ontwerpers fuseren. Daardoor ontstaat de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), waarin grafisch, industrieel en ruimtelijk ontwerpers en ontwerpbureaus zijn verenigd. Prof. dir. Wim Crouwel, vormgever en voormalig directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, wordt voorzitter van de BNO. Rob Huisman wordt directeur van het bureau, dat in Amsterdam zetelt.

De nieuwe organisatie telt 2500 leden en is daarmee één van de grootste ontwerpersverenigingen binnen Europa. De BNO zorgt voor promotie van het Nederlands ontwerp, belangenbehartiging en service. Ook dient de vereniging als platform voor het uitwisselen van ideeën en kennis.

De drie fusiepartners zijn de bNO (beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers), de KIO (Kring Industrieel Ontwerpers) en KIO-branche (de vereniging van industrieel ontwerpbureaus). (ANP)