Lichte stijging voor Lufthansa in 1995

FRANKFURT, 23 MAART. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft de winst (voor belasting) uit gewone bedrijfsvoering vorig jaar met 3 procent zien stijgen tot ruim 756 miljoen mark.

Dit blijkt uit door het concern gepubliceerde voorlopige cijfers. De omzet steeg met 6 procent tot circa 20 miljard mark. Wisselkoersfluctuaties drukten de resultaten vorig jaar met 450 miljoen mark. Indien een koersstijging van de mark uitblijft zal de winst volgens analisten in 1996 fors stijging. De voorlopige cijfers over 1995 komen overeen met de verwachtingen. De exacte cijfers van Lufthansa worden op 21 mei bekendgemaakt. De maatschappij kondige gisteren een alliantie aan met Air Canada aan. De twee bedrijven zullen onder meer luchthavenfaciliteiten onderling kunnen gaan gebruiken. (DPA, Reuter)