Hempel benoemd tot assistent

ROTTERDAM, 23 MAART. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft Jurjen Hempel voor twee jaar aangesteld als assistent-dirigent. In die nieuwe functie zal hij repetities voorbereiden, een educatief project leiden en zelf enkele concerten dirigeren. Hempel werd gisteren unaniem aanbevolen door een jury, die vier kandidaten voor de nieuwe functie bij het orkest aan het werk had gezien. Naast Hempel waren dat Marien van Staalen, solo-cellist van het Rotterdams Philarmonisch Orkest, Ernst van Tiel en Vincent de Kort.

De in 1961 geboren Hempel, die ook werd gesteund door de meerderheid van het orkest, studeerde trompet in Utrecht en orkestdirectie bij David Porcelijn en Kenneth Montgomery. Tijdens zijn studie assisteerde hij Edo de Waart, Hans Vonk en Donald Robertson. Hempel dirigeerde eerder het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Asko en De Volharding.