Heilige grond

Omsloten door de duinen, open voor succes. Voetbalclub Quick Boys beleeft zijn sportieve hoogtepunten op het prachtige complex Nieuw Zuid in Katwijk. De duinvallei, waar vroeger aardappelen werden geteeld, is het hoofdveld van één van de beste amateurverenigingen van Nederland. En één van de grootste, want Quick Boys telt bijna 1.900 leden.

Nieuw Zuid is het zevende terrein van Quick Boys. Op 25 juni 1955 speelde Quick Boys de eerste wedstrijd op het nieuwe complex. Illustratief voor de club was dat die meteen om het zaterdagamateur-kampioenschap ging.

Het absolute hoogtepunt in de 76-jarige clubgeschiedenis boekte de club in 1992. Quick Boys werd voor de tiende keer kampioen van de zaterdagamateurs en versloeg dat jaar de zondagamateurs van Rheden om het algeheel kampioenschap, zodat Quick Boys zich eindelijk de beste amateurclub van Nederland mocht noemen. Sindsdien gaat het de vereniging iets minder. Niet veel, maar genoeg om niet meer de beste van Katwijk te zijn. V.v. Katwijk heeft de hegemonie in het dorp overgenomen en dat doet zeer.