Bondscoach vertrekt bij cricketteam

AMSTELVEEN, 23 MAART. Bondscoach David Trist en manager John Wories hebben gisteren hun functie bij het Nederlands cricketteam neergelegd. Beiden zijn opgestapt “om ruimte te maken voor nieuwe mensen en ontwikkelingen”, aldus de verklaring van het bestuur van de Nederlandse cricketbond (KNCB).

Wories en Trist zijn jarenlang actief geweest bij het Nederlands team. Met aanvoerder Steven Lubbers werkten zij toe naar het wereldkampioenschap voor A-landen, een voorlopig hoogtepunt in de historie van de KNCB. Bij dat WK verloor de nationale ploeg deze maand alle groepswedstrijden.

Het bestuur van de KNCB wil een ervaren coach aantrekken als opvolger van Trist. De nieuwe coach zal onder meer de voorbereiding op het B-WK in Maleisië, in de lente van 1998, voor zijn rekening moeten nemen. Bij dat toernooi kan het team opnieuw kwalificatie afdwingen voor het A-WK, dat over drie jaar in Engeland wordt gehouden.

Trist blijft als beleidsmedewerker verbonden aan de bond. Hans Mulder, vice-voorzitter van de KNCB, neemt voorlopig het takenpakket van John Wories over. Het bestuur wil binnen afzienbare tijd een nieuwe manager aanstellen. (ANP)