Winst Polynorm groeit met 9 procent

Polynorm (toelevering aan de auto-industrie, bouw- en installatieproducten) heeft vorig jaar een netto winst geboekt van 26 miljoen. Dat is 2,2 miljoen (9 procent) meer dan in 1994. De omzet steeg met 33,5 miljoen tot 575,9 miljoen gulden, een toename van ruim 6 procent.

De hogere omzet was vooral afkomstig van de divisies installatieproducten en de toeleveranties aan de auto-industrie. Polynorm bereikte deze stijging geheel op eigen kracht op markten, die vorig jaar in het algemeen nauwelijks groei vertoonden. Zo zijn de autoverkopen in Europa het afgelopen jaar stabiel gebleven. Dat het Polynorm bij zijn toeleveranties voor deze sector toch voor de wind ging, kwam door een kwalitatief betere orderportefeuille en verhoging van de productiviteit.

Polynorm wil nog geen uitspraken te doen over de winst dit jaar. Door de zeer langdurige vorstperiode in Noordwest-Europa weet het bedrijf nog niet in welke mate de conjunctuuromslag in de Duitse bouw zich heeft voltrokken.

Het dividend wordt op voorstel van de directie opgetrokken van 6,40 tot 6,70 gulden per aandeel, naar keuze in contanten of in aandelen.