La Coruña, Rapid en PSG in halve finales

ROTTERDAM, 22 MAART. Met Feyenoord hebben ook Deportivo La Coruña, Paris SG en Rapid Wien zich geplaatst voor de halve finale van het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars. Het Spaanse La Coruña schakelde Zaragoza uit met een 1-1 gelijkspel, Paris SG versloeg Parma met 3-1 en Rapid won met 3-0 van Dynamo Moskou.

Paris SG heeft voor het vierde achtereenvolgende jaar de halve finale van een Europees bekertoernooi bereikt. De Franse club maakte de nederlaag van 1-0 in Parma ongedaan met een overwinning van 3-1. Grote man was gisteren de Braziliaan Rai, die tegen de stugge Italianen twee strafschoppen benutte.

Het spekstakelstuk in Parijs kende een enerverend scoreverloop. Al na negen minuten bracht Rai Paris SG op 1-0. De Braziliaan benutte zijn eerste strafschop na een overtreding van Cannavaro op Nouma.

Parma, houder van de UEFA-Cup, kwam nog wel terug in de wedstrijd. Melli maakte na 27 minuten gelijk. Daarna bewees Loko zijn grote waarde. De aanvaller bezorgde de thuisclub nog voor rust weer zicht op de volgende ronde. In het laatste kwart van de wedstrijd zorgde Rai voor de beslissende treffer, wederom vanaf elf meter. Ook de tweede keer bleef de Braziliaan koel.

Een briljant staaltje opportunisme van Bebeto maakte een einde aan de droom van Zaragoza om de Europa Cup nog een jaartje in de prijzenkast te houden. Hij profiteerde sluw en genadeloos van een foutje van verdediger Jesus Solana en zorgde voor 1-1. In de eerste helft had Fernando Morientes de thuisclub op voorsprong gezet. Deportivo had het eerste duel met 1-0 gewonnen.

In Wenen was de Duitser Carsten Jancker de grote man voor Rapid Wien. De van FC Köln gehuurde speler scoorde twee van de drie treffers tegen Dynamo Moskou. De uitwedstrijd hadden de Oostenrijkers, twee weken geleden, al met 1-0 gewonnen. Tussen de treffers van Jancker door scoorde Stoeger uit een strafschop.

De Franse scheidsrechter Batta trok drie keer rood. Hij stuurde na 29 minuten de Rus Tsjerisjev weg, na een grove overtreding op middenvelder Heraf. Zeven minuten voor het einde konden Yovanovich (Rapid) en Teretsjin (Dynamo) na een opstootje het veld verlaten.