Juventus en Nantes naar halve eindstrijd

ROTTERDAM, 21 MAART. Ajax speelt over dertien dagen in de halve finale van de Champions League tegen Panathinaikos. De Griekse landskampioen won gisteravond in het Olympisch Stadion van Athene met 3-0 van Legia Warschau. De andere halve finale gaat tussen het FC Nantes en Juventus. De Franse titelhouder schakelde Spartak Moskou uit (2-2), de Italiaanse landskampioen versloeg Real Madrid met 2-0.

De 0-0 van twee weken geleden in Warschau bood Panathinaikos goede perspectieven in de thuiswedstrijd. Gesteund door 75.000 uitzinnige fans bracht de Poolse international Warzycha de thuisploeg na ruim een half uur op voorsprong. Kort daarvoor moest Legia met tien man verder nadat middenvelder Jalocha van Legia met twee gele kaarten van het veld was gestuurd. Na rust verdubbelde opnieuw Warzycha de score. Achttien minuten voor het einde bepaalde Borrelli de eindstand op 3-0 na een fraaie solo.

In de kraker tussen Juventus en Real Madrid brak Del Piero in de zestiende minuut de score open. De talentvolle middenvelder scoorde uit een vrije trap. De treffer bracht de stand over twee duels in evenwicht. Tien minuten na rust maakte Padavona Juventus' tweede doelpunt.

De ploeg uit Turijn bereikte daardoor voor de zesde keer de halve finale van de Europa Cup voor landskampioenen.

Mario van der Ende had de handen vol aan de wedstrijd in Turijn. De Haagse arbiter trok voor 65.000 toeschouwers twee keer de rode kaart. De eerste was in de 72ste minuut voor de Madrileen Alkorta nadat de verdediger de doorgebroken Del Piero had gevloerd. Zes minuten later moest de Italiaan Torricelli na twee gele kaarten van het veld. Bij de Spaanse landskampioen ontbraken de geblesseerde routiniers Buyo, Zamorano en Redondo. Verdediger Hierro was geschorst.

Nantes bereikte voor het eerst in zijn bestaan de halve eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. De zevenvoudige Franse kampioen, twee weken geleden met 2-0 te sterk voor Spartak, werkte in Moskou een achterstand van 2-0 weg. Beide doelpunten van de Moskovieten kwamen op naam van aanvoerder Nikiforov.

Naarmate de derde Russische treffer uitbleef, groeide het zelfvertrouwen van de Fransen. In de 62ste minuut maakte aanvaller Oédec na een knappe schijnbeweging de belangrijke tegentreffer. Vijf minuten voor tijd schoot de spits de bal met links in de kruising: 2-2. Spartak bereikte afgelopen najaar ongeslagen de kwartfinales, maar zag sindsdien zijn beste spelers vertrekken.