Italiaans voetbal vrijwel zeker bij publieke omroep

ROME, 21 MAART. Het Italiaanse voetbal blijft vrijwel zeker bij de publieke omroep. Tv-magnaat Vittorio Cecchi Gori, die voor een recordbedrag de uitzendrechten voor radio en tv had gekocht, heeft niet op de tijd de vereiste bankgarantie van 213 miljard lire (ruim 215 miljoen gulden) gedeponeerd voor de uitzendrechten voor een jaar. Dat had gisteravond voor zeven uur moeten gebeuren. Verwacht wordt dat de rechten nu alsnog naar de staatsomroep Rai gaan. Deze had ongeveer dertig miljoen gulden minder geboden dan Cecchi Gori.

De mediamagnaat, tevens voorzitter van de Fiorentina, was van veel kanten onder druk gezet om het voetbal bij de publieke omroep te laten. Bovendien werd hem verweten niet de technische en financiële middelen te hebben. Critici van Cecchi Gori zeggen nu dat hij heeft gebluft, in de hoop de rechten goed te kunnen doorverkopen. In een korte verklaring zegt de Cecchi Gori-groep dat ze gehoor heeft gegeven aan de oproepen om het voetbal als een typische taak van de publieke omroep te beschouwen.