Foto

Foto: AMSTERDAM, 21 MAART. Vandaag opent in het Joods Historisch Museum in Amsterdam een overzichtstentoonstelling van de fotograaf Peter Hunter. De eigenlijke naam van Hunter is Otto Salomon, zoon van de beroemde 'candid-camera'-fotograaf Erich Salomon, grondlegger van de moderne parlementaire fotografie, die in Auschwitz werd vermoord. Hunter (1913) werkte vanaf 1935 in Londen voor Associated Press, vestigde zich daar later als zelfstandig fotograaf en kreeg toegang tot de Britse 'upper class', tot het feest bijvoorbeeld dat Joseph F. Kennedy, Amerikaans ambassadeur in Londen, in 1939 gaf op de achttiende verjaardag van zijn dochter Eunice Kennedy, hier in gezelschap van haar broer John F. Kennedy, de latere president van de Verenigde Staten. Behalve foto's van feesten op buitenlandse ambassades, maakte Hunter ook politieke reportages waarin staatslieden als Neville Chamberlain en Anthony Eden optraden. (Foto Peter Hunter/Nederlands Fotoarchief)