Foto

Foto: ARNHEM - Ruim tweehonderd Koerden hielden gisteravond in Arnhem een fakkeltocht door de binnenstad. De Koerden vieren rond 21 maart hun nieuwjaar, Newroz genaamd. Ook in Amsterdam en Den Haag gingen Koerden de straat op. Daarbij deden zich geen ongeregeldheden voor. De Koerden grepen de gelegenheid aan om te protesteren tegen de volgens hen Turkse overheersing van hun volk.

Vanavond zullen Koerden ook meelopen in een demonstratie van het Stedelijk Anti Fascistisch Overleg (Safo) in Rotterdam. Burgemeester Peper van Rotterdam heeft de extreem rechtse partijen CP'86 en CD verboden een tegendemonstratie te houden. Vorig jaar liep een demonstratie van Safo en Koerden uit op een treffen met nationalistische gezinde Turken. Rotterdam heeft vanavond ook te maken met voetbalsupporters, die de wedstrijd tussen Feyenoord en Borussia Mönchengladbach bezoeken. (Foto NRC HANDELSBLAD/Rien Zilvold)