Directeur Friesland Dairy Foods treedt af

Directielid G. Stolk is met onmiddelijke ingang uit de directie van Friesland Dairy Foods Holding (FDF ) gestapt. Het zuivelconcern laat weten dat het gaat om “verschillen van inzicht over het te voeren beleid”. Een toelichting op het conflict wil FDF niet geven. Volgens het bericht zou het aftreden na onderling overleg zijn gebeurd. Stolk werkte sinds 1 juni 1993 bij FDF die een roerige periode doormaakt.

Na een ingrijpende reorganisatie moet het concern nu stabiliseren. Vorige week werden de jaarcijfers over 1995 bekend. De winst viel tegen: het resultaat lag ruim de helft onder dat van vorig jaar. FDF is sinds kort verwikkeld in een strijd met de Voedingsbond FNV . Volgens de bond heeft FDF meer uitzendkrachten in dienst dan is toegestaan en worden zij bovendien niet volgens de zuivel-cao uitbetaald.