BBC Good Food Show

In de Olympia Hall in Londen werd begin maart de BBC Good Food Show gehouden.

Een soort van super-veredelde huishoud-voedselbeurs die vier dagen duurt en zo'n 80.000 bezoekers trekt. Je kon er onder andere wijn uit de hele wereld drinken, naar de keukengeheimen van veertig Britse chef-koks luisteren, kijken hoe eerlijk het toe gaat bij het televisieprogramma 'Ready, Steady, Cook'; mosterd, bagels, oesters, Indiaas- en ander eten proeven, keukengerei kopen, Douwe Egberts koffie proeven, boeken kopen, je bril laten poetsen en beroemde koks in het wild zien rondlopen en bij het koken op de vingers kijken. In het Celebrity theatre gaven televisiekoks perfect georganiseerde kookdemonstraties en masterclasses, waarvoor overigens wel extra entree moest worden betaald. Elke dag waren er zo'n zeven sessies die een half uur of drie kwartier duurden: Rick Stein, Gary Rhodes, Michael Barry, Oz Clark, Brian Turner, Valetina Harris, Anthony Worrell-Thompson, Antonio Carluccio, Alastair Little en - rising star - Ainsley Harriot, die wij kennen dankzij de kabeltelevisie, deden een aantal gerechten voor. Na afloop werden bij de uitgang de recepten van de gedemonstreerde maaltijd uitgedeeld. Tickle your tastebuds, astonish your appetites, indulge your interests! Het recept van vandaag is van Valentina Harris:

Pasta met gele paprikasaus

450 gram pasta naar keuze

2 grote gele paprika's

1 ei

1 teen knoflook

3 eetlepels fijngehakte peterselie

3 eetlepels olijfolie

versgeraspte Parmezaanse kaas

zout en peper

Rooster de paprika's onder de grill, in de oven of boven een gasvlam tot ze zwart verkleuren. Rol ze in huishoudfolie en laat ze afkoelen. Breng intussen in een grote pan gezouten water aan de kook. Schrap met een schuursponsje de schil van de paprika's. (Een slimme truc van Gerry Goldwyre, Masterchef 1994.) Eventuele achtergebleven velletjes met een mesje wegsnijden. Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Doe de paprika's in een keukenmachine. Voeg het ei, de knofloop, peterselie, olijfolie toe en maal alles fijn tot een gladde gele saus met groene spikkels. Kook de pasta beetgaar en giet af. Doe de pasta terug in de hete pan en roer de saus erdoor. Schep de pasta op borden en strooi er de geraspte kaas over.

    • Anne Scheepmaker