MEDITERRANE KNOLSELDERIJ

Knolselderij. Voor wie nog geen weet had van de frivole kanten van deze uit de klei getrokken groente, vandaag een mediterraan recept, dus uit het gebied waar de knol oorspronkelijk vandaan kwam.

Voor vier personen:

1 knolselderij

1 deciliter melk

zout, peper

6 blaadjes salie

2 gedroogde tomaten op olie

2 eetlepels olijfolie, 25 gram boter

1 eetlepel gesnipperde peterselie

Schil de knolselderij en snijd de groente in blokjes van ongeveer 2,5 centimeter. Kook de knolselderijblokjes in water met melk en zout in 3 minuten beetgaar. In een vergiet laten uitlekken en met koud water afspoelen om doorgaren te voorkomen als u niet direct met de bereiding doorgaat. Dep de tomaten droog en snijd ze met de salieblaadjes in fijne reepjes. Verhit de olie en de boter in een koekenpan of wok en roerbak hierin de knolselderij met de helft van de kruiden en de tomaat gedurende 4-5 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de rest van de tomaat en de kruiden toe en zout en peper naar smaak. Lekker met aardappelpuree bij lamsvlees en gestoofd rundvlees.

    • Annelène van Eijndhoven