Levob verwacht 10 pct winst- en omzetgroei

Verzekeraar Levob verwacht dit jaar zijn omzet en winst met 10 procent te kunnen vergroten. Afgelopen jaar steeg de winst met bijna 38 procent tot 25,5 miljoen gulden. De brutopremies groeiden met 6,5 procent tot 376 miljoen gulden. De in 1995 behaalde winststijging noemt de nieuwe bestuursvoorzitter A. Lugtigheid “een prestatie” met het oog op de stormen die afgelopen jaar binnen het bedrijf hebben gewoed.

De onderneming is het afgelopen jaar door elkaar geschud. Per 1 juli 1995 ruimde bestuursvoorzitter C. van Heest het veld wegens verschil van inzicht over het te voeren beleid. Ook andere belangrijke functionarissen verlieten Levob. Eén van hen was J. van Vessem, directeur van Levob-dochter OV Bank. Bij die dochter werd in 1995 een extra voorziening voor dubieuze debiteuren van 7,6 miljoen getroffen. Mede hierdoor leed de bank vorig jaar een verlies van 2,2 miljoen. In 1994 was er nog 4,3 miljoen gulden winst