Hof akkoord met echtscheiding Nelson en Winnie

JOHANNESBURG, 20 MAART. Het Hooggerechtshof in Johannesburg heeft vanmorgen de aanspraken van Winnie Mandela op de helft van het vermogen van de Zuidafrikaanse president, Nelson Mandela, verworpen. Gisteren al ging het hof akkoord met de door Nelson aangevraagde echtscheiding. Winnie kwam vanmorgen niet opdagen bij de behandeling van haar eis. Gisteren ontsloeg ze haar advocaat nadat het hof Nelsons verzoek tot echtscheiding had ingewilligd. Ook Nelson was vanmorgen niet aanwezig in de rechtszaal. Nelson Mandela heeft zijn advocaten vanmorgen gevraagd buiten het hof om met Winnie een financiële regeling te treffen. Bij de behandeling van de echtscheiding is het niet duidelijk geworden hoe groot het vermogen van de Zuidafrikaanse president is. Mandela verdient 552.000 rand (ongeveer 361.000 gulden) per jaar maar schenkt een groot gedeelte daarvan weg aan liefdadige doelen. In een bij het hof gedeponeerde verklaring zei de president dat zijn vermogen “niet noemenswaardig” was. (Reuter)