Foto

Foto: AMSTERDAM - Met een sleepactie in het Oosterdok heeft de gemeente Amterdam een begin gemaakt met de grote schoonmaak op de binnenwateren. Voor 1 april, zo heeft de gemeenteraad besloten, moeten alle illegale steigers, vlotten en pontons door hun eigenaren worden verwijderd.

Dit geldt ook voor schepen die op verboden lokaties liggen en voor schepen die zonder vergunning worden bewoond. Sinds de laatste Sail-manifestatie, in augustus vorig jaar, geldt een afmeerverbod voor de lokatie aan het Oosterdok.

Van de dertig boten en bootjes die gisteren 'illegaal' aan de pieren van het Oosterdok lagen, waren er vanmorgen nog drie of vier over, waaronder dat van D. Hamond. De eigenaren van de overgebleven boten waren vanmorgen van mening dat de gemeentelijke dienst plotseling wel heel veel haast had, na jaren van gedogen.

“De ambtenaren komen hier wel op de koffie, hebben nooit iets laten weten, maar vrijdag kregen we plotseling een briefje, zonder geadresseerde, op de boot geplakt, dat we vijf dagen later weg moeten zijn”, aldus E. van Oosten.

(Foto NRC HANDELSBLAD, Maurice Boyer)