AC Milan en Roma lijden gezichtsverlies

ROTTERDAM, 20 MAART. Aan de halve finales van het toernooi om de UEFA Cup doen dit seizoen geen Italiaanse ploegen mee. AC Milan en AS Roma werden gisteravond uitgeschakeld door respectievelijk Girondins Bordeaux en Slavia Praag. Bayern München bereikte eveneens de laatste vier. De Duitsers wonnen eenvoudig met 5-1 van Nottingham Forest.

De grootste verrassing in de kwartfinales kwam op naam van Bordeaux, dit seizoen een bescheiden subtopper in de Franse competitie. Voor eigen publiek won de ploeg van Richard Witschge met 3-0 van AC Milan, nadat de koploper uit de Italiaanse Serie A twee weken geleden met 2-0 had gewonnen. Achttien jaar geleden verloor AC Milan voor het laatst met meer dan twee doelpunten verschil in een Europees bekertoernooi.

Nadat Tholot de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong had gezet, verdubbelde spits Duggary na rust de score op aangeven van Witschge. Een vrije trap van de oud-Ajacied kwam via de scheidsrechter voor de voeten van Duggary die uit de draai 2-0 scoorde. Ruim twintig minuten voor het einde bepaalde de topscorer de eindstand op 3-0. Door onder meer een overwinning op Heerenveen in de Intertoto-competitie drong Bordeaux afgelopen zomer door tot het UEFA-Cuptoernooi.

Slavia Praag schakelde AS Roma uit in de verlenging. De Tsjechen verdedigden een 2-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd. Slavia verloor in Rome weliswaar met 3-1, maar door het uitgescoorde doelpunt bereikte de ploeg de laatste vier. In de reguliere speeltijd scoorden Moriero en Giannini. Nadat Moriero in de verlenging Roma's derde treffer maakte, plaatste Slavia zich acht minuten voor tijd alsnog door een droge uithaal van invaller Vavra.

Bayern München had weinig moeite met Nottingham Forest. Twee weken geleden wonnen de Duitsers met 2-1, gisteren deklasseerden zij de Engelse middenmoter met 5-1. In Nottingham scoorden Ziege, Strunz, Klinsmann (2) en Papin. Vijf minuten voor het einde maakte Stone het enige doelpunt voor de ploeg van Bryan Roy. Jürgen Klinsmann is na acht wedstrijden topscorer van het UEFA-Cuptoernooi met veertien goals.