Snoop Doggy Dogg niet vervolgd om doodslag

LOS ANGELES, 19 MAART. De Amerikaanse rapper Snoop Doggy Dogg en zijn lijfwacht zijn van vervolging wegens doodslag ontslagen. In februari had een jury de rapper, wiens echte naam Calvin Broadus is, en zijn lijfwacht McKinley Lee al vrijgesproken van moord op Philip Waldemarian. De juryleden konden toen geen overeenstemming bereiken over de beschuldiging van doodslag. De officier van justitie heeft nu rechter Paul Flynn verzocht de zaak tegen Snoop Doggy Dogg niet te heropenen. Rechter Flynn heeft het verzoek ingewilligd.

Snoop Doggy Dogg werd in 1993 beroemd met zijn cd Doggy Style waarvan miljoenen exemplaren werden verkocht. Op deze cd zing-spreekt de gangsta-rapper onder meer over het leven in het zwarte getto van Los Angeles, vol seksueel geweld, moord en doodslag. Snoop Doggy Dogg is niet de enige gangsta-rapper die de laatste jaren betrokken raakte bij soortgelijk geweld als op rap-cd's wordt bezongen. Verschillende rappers zijn omgekomen bij schietpartijen of beschuldigd van moord en verkrachtingen.

Tijdens het proces gaven Broadus en Lee toe dat Lee Woldemarian had neergeschoten vanuit een door Broadus bestuurde jeep. Lee deed dit, aldus de twee, uit zelfverdediging. (Reuter)