Minister benoemt leden SER

DEN HAAG, 19 MAART. Minister Melkert (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft besloten dat K. de Vries, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) per 1 april de nieuwe voorzitter zal zijn van de Sociaal-Economische Raad (SER). Dat de PvdA'er De Vries de huidige voorzitter Th. Quené zou opvolgen, was informeel al langer bekend.

De SER wordt teruggebracht van 45 naar 33 leden. Het adviesorgaan zal bestaan uit elf vertegenwoordigers van de centrale werkgeversverenigingen, elf vertegenwoordigers van de vakcentrales en elf kroonleden. De 'onafhankelijke' leden zijn: I.P. Asscher-Vonk (PVDA, hoogleraar arbeidsrecht in Nijmegen), prof. dr. F.J.H. Don (directeur Centraal Planbureau), dr. W. Duisenberg (PVDA, president van De Nederlandsche Bank), F.H.G. de Grave (VVD-wethouder van financiën in Amsterdam), L.S. Groenman (D66, voormalig Tweede-Kamerlid), V. Halberstadt (PVDA, hoogleraar in Leiden), A.H.J. Kolnaar (CDA, hoogleraar in Tilburg), P.C. Lodders-Elfferich (gemeenteraadslid in Mook en vice-voorzitter van het CDA), M.G. Rood (D66, hoogleraar in Leiden), U. Rosenthal (VVD, hoogleraar in Leiden), en plaatsvervangend voorzitter prof. dr. J.J. Sijben.