Michael Reiziger, Edgar Davids, Nwankwo Kanu, Sonny Silooy

Louis van Gaal wil dat Michael Reiziger, Edgar Davids, Nwankwo Kanu en Sonny Silooy snel beslissen over hun toekomst. Behalve bij Kanu loopt van deze spelers aan het einde van het seizoen het contract af. Kanu, Reiziger en Davids staan net als Patrick Kluivert in de belangstelling van Italiaanse clubs. Van Gaal: “Als zij vertrekken moeten wij vervangers zoeken. Door de afschaffing van het transfersysteem kunnen zij tot mei wachten met het nemen van een beslissing. Spelers denken niet in het belang van de club. Als Davids en Reiziger in mei laten weten te willen blijven, zal ik het bestuur adviseren met hen een nieuw contract af te sluiten. Maar als het bestuur dat niet doet, kan ik daar begrip voor opbrengen.” Ajax liet de selectie gistermiddag nog eens ruiken aan de nieuwe Arena om de twijfelende spelers te laten zien wat ze achterlaten als ze voor het buitenland kiezen. “Reiziger en Davids moeten mee om sfeer te proeven”, riep Van Gaal streng.

    • Erik Oudshoorn