Christies behaalt 32 procent winstgroei

Het Britse veilinghuis Christies International heeft 1995 afgesloten met een winst voor belasting van 21,5 miljoen pond (54,4 miljoen gulden), een stijging van 32 procent ten opzichte van 1994. Per aandeel is een winst behaald van 8,03 pence tegen 5,91 pence in het voorgaande jaar. Voorgesteld wordt een dividend van 2,15 pence per aandeel tegen 1,6 pence over 1994.Vooral de verkoop van impressionistische en moderne schilderijen en van sieraden droegen bij aan de omzetgroei. Schilderijen van Modiglinani, Picasso, Van Gogh en Manet hoorden bij de topstukken van de gehouden veilingen.

Modigliani's “Zittend naakt met halsketting” bracht 12,4 miljoen dollar op, een bedrag dat nog niet eerder voor een doek van deze Italiaanse schilder was betaald. De juwelen van princes Salimah Aga Khan brachten 46 miljoen gulden op, bijna het dubbele van de geschatte opbrengst.

De totale omzet over 1995 bedroeg 2,35 miljard gulden: een groei met 14 procent in ponden en van 17 procent in dollars.