Werkgevers melden eerste vacatures Fokker-mensen

AMSTERDAM / DORDRECHT, 18 MAART. Bij Fokker had zich tot vanmorgen en aantal werkgevers gemeld met in totaal 400 vacatures. Volgens een woordvoerder van de failliete onderneming is dat nog niet veel. Toen enige tijd geleden DASA besloot de handen van Fokker af te trekken, kwamen er meldingen binnen van in totaal 2.000 vacatures.

De Fokker-woordvoerder verwacht dat het aantal gemelde vacatures de komende dagen behoorlijk zal oplopen. In een advertentie op de voorpagina van de landelijke dagbladen roept de Arbeidsvoorziening vandaag werkgevers op vacatures te melden voor ontslagen Fokker-werknemers. Vanaf woensdag zal het bureau arbeidsvoorziening, een onderdeel van de afdeling personeelszaken van Fokker, bemand zijn met veertig mensen, van wie de helft er zal zijn voor wat wordt genoemd het driekwartiergesprek. De anderen zullen zich bezighouden met bemiddeling van Fokker-werkzoekenden naar andere bedrijven.

De arbeidsbureaus hebben aanmeldcentra voor ex-Fokker-werknemers ingericht in Amsterdam, Rijswijk en Dordrecht. In Amsterdam kunnen de ontslagen werknemers die op zoek zijn naar een nieuwe baan, zich vanaf woensdag laten inschrijven en langskomen. “Wel staat de telefoon roodgloeiend van mensen die inlichtingen willen wat ze het beste kunnen doen”, verklaart een medewerkster van het arbeidsbureau in Amsterdam.

Het arbeidsbureau in Dordrecht opent morgen een zogenoemd jobcenter waar ontslagen werknemers van de Fokker-vestiging in Papendrecht terechtkunnen voor hun inschrijving als werkzoekende. De arbeidsbureaus moesten eerst nog de uitnodigingen de deur uit doen, maar volgens een woordvoerster in Dordrecht waren er vanmorgen toch al heel wat telefoontjes van Fokker-mensen die om inlichtingen vroegen.

Bij Fokker Personeelszaken was het het afgelopen weekeinde een gekkenhuis. Vooral mensen die niet zijn gevraagd voor de nieuwe onderneming Fokker Aviation, voor het afbouwen van de vliegtuigen (350 werknemers) of voor het afwikkelen van de boedel, bellen. “Steeds meer gaan ze beseffen dat ze vandaag niet meer hoeven te komen. Velen vallen toch in een zwart gat”, zegt directeur personeelszaken J. Fousert. Speciale aandacht is er voor de circa 1.500 45-plussers van Fokker, omdat die moeilijker bemiddelbaar zijn dan jongeren. “We hebben afgesproken ze onmiddellijk in een sollicitatie-trainingsprogramma op te nemen. De jonge werknemers zijn laconieker en denken nog wel aan de slag te komen. De meeste ouderen weten absoluut niet meer wat er in de markt te koop is.”Ongeveer tweehonderd informatietechnici van het gefailleerde Fokker moeten vóór woensdag beslissen of ze aan de slag willen bij Fair Information Services. Dit vorige week vrijdag opgerichte bedrijf is voor de helft van IBM Nederland en voor de andere helft van branchegenoot Roccade Information Groep. Al eind februari maakten deze twee automatiseringsbedrijven bekend de Fokker-informatietechnici te willen opnemen in een nieuw bedrijf.

Ook de 650 Fokker-engineers hebben een goede kans. De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zegt belangstelling te hebben en in april een aantal briefings in Amsterdam te houden voor een baan in de VS. Zes technici tekenden al vóór het faillissement een contract met Boeing.Twintig ontslagen topverkopers van Fokker hebben dit weekeinde een gezamenlijke actie ondernomen om de aandacht van het Nederlandse bedrijfsleven op zich te vestigen. Zij waren bij de vliegtuigbouwer teamleiders van groepen specialisten en voornamelijk voor Fokker actief in het buitenland. De groep, bestaande uit ingenieurs, juristen, economen en bedrijfskundigen hebben op gebied van marketing, financiering, contractonderhandeling en after sales support ruime ervaring, die zij vandaag in een advertentie in een aantal dagbladen kenbaar maken aan het bedrijfsleven. “Een van onze problemen is dat we over de hele wereld relaties en netwerken hebben opgebouwd behalve in Nederland”, zegt Alexander ter Kuile, een van de initiatiefnemers. “Dat bemoeilijkt het vinden van een baan in Nederland.”