Peres wil fonds voor Palestijnen

JERUZALEM, 18 MAART. De Israelische regering heeft gisteren besloten de Palestijnse gebieden van Israel afgegrendeld te houden “in het licht van de veiligheidssituatie”. Premier Peres hoopt wel dat een internationaal fonds van 100 miljoen dollar wordt bijeengebracht om werk te scheppen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook en voor humanitaire hulp, aldus minister van Toerisme Uzi Baram. Volgens minister van Milieu Yossi Sarid zal Israel aan dat fonds bijdragen.

Een vertegenwoordiger van de Verenigde Naties ter plaatse zei zaterdag dat Palestijnen, Wereldbank en donorlanden volgende week bijeenkomen om te praten over een noodfonds van 40 miljoen dollar om de Palestijnen te helpen. Daarmee kunnen 20.000 mensen drie maanden lang aan het werk worden gehouden, aldus de VN-gezant, Terje Larsen. In totaal hebben ongeveer 70.000 Palestijnen hun werk in Israel verloren. (Reuter)