Iraniërs betogen tegen Duitsland

TEHERAN, 18 MAART. Bij de Duitse ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran hebben tientallen demonstranten vanochtend geëist dat de Duitse regering Iran haar excuses aanbiedt voor het uitvaardigen van een internationaal arrestatiebevel tegen de Iraanse minister voor de Inlichtingendiensten, Ali Fallahiyan. Tevens eisten de betogers dat het arrestatiebevel wordt ingetrokken.

De Duitse justitie vaardigde het arrestatiebevel vorige week tegen Fallahiyan uit in verband met de moord op vier Koerdische opposanten in Berlijn in 1992. Tegen de vermeende daders loopt al jarenlang een proces, maar Fallahiyan zou tot de moorden opdracht hebben gegeven. Eerder had het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken het arrestatiebevel veroordeeld als ongefundeerd. (AFP, Reuter)