Drugs

DEN HAAG, 18 MAART. - Op het Plein in Den Haag organiseerde E. ten Zende, moeder van twee aan drugs verslaafde kinderen, zaterdag een demonstratie tegen de drugsnota van de Nederlandse regering. De Tweede Kamer debatteert vandaag over deze drugsnota.

In de loop van de dag namen zo'n tweehonderd mensen deel aan de demonstratie. Aan regering en parlement werd een petitie aangeboden. Daarin stond onder meer dat hasj en marihuana niet zo soft zijn als vaak wordt verondersteld en dat coffeeshops drempelverlagend werken als het gaat om drugsgebruik. Ook menen de opstellers van de petitie dat het toestaan van nederwietkweek voor eigen gebruik vragen om moeilijkheden is. Vrije verstrekking van heroïne, waarmee de regering wil experimenteren, neemt volgens de opstellers iedere prikkel weg om met drugs te stoppen. Coffeeshops moeten volgens de aanbieders van de petitie op korte termijn worden gesloten. Directeur Kaasjager van het bureau Geestelijke gezondheidszorg, Verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang(GVMO) van het ministerie voor Volksgezondheid, die de petitie namens minister Borst in ontvangst nam, zei dat de Nederlandse overheid de petitie onderschrijft.