Bakker Hooimeijer in handen van Hillsdown

Hooimeijer, fabrikant van toast, beschuit en banket met vestigingen in Amsterdam, Barendrecht, Deventer, Goirle, Roosendaal en Rucphen, krijgt een nieuwe eigenaar. Het Britse dranken-concern Allied Domecq wil Continental Bakeries, waarvan Hooimeijer deel uitmaakt, verkopen aan de eveneens Britse onderneming Hillsdown Holdings, nadat een verzelfstandiging van Continental Bakeries vorig jaar mislukte.

Door de overname kan Continental Bakeries zijn positie in Europa verstevigen. De overname moet binnen enkele maanden worden afgerond. Bij Continental zijn 1100 mensen werkzaam, waarvan 540 in Nederland. Naast Hooimeijer maken Tecribel uit België, de Duitse bedrijven A. Krombach und Söhne en HIG Hubert Hagememann Gebäckspezialitäten en het Franse Picard deel uit van Continental.

In de Benelux voert Continental Bakeries onder andere de merken Haust (broodvervangers, snackbodems en tussendoortjes), Bussink (ontbijt- en Deventerkoek) en Brink (banket, biscuits en wafels). Daarnaast bestaat een substantieel deel van de omzet uit eigen-merkproducten voor onder andere supermarkten.

De verkoop vloeit voort uit het besluit van Allied Domecq om zich te concentreren op de eigen kernactiviteiten, de produktie van en de (detail)handel van sterke drank en wijn. Zo kocht Unilever vorige maand van Allied Domecq een meerderheidsbelang in de theeproducent Lyons Irish.